Over osteopathie

Osteopathie is een vorm van geneeskunde waarbij het lichaam met de handen wordt onderzocht en behandeld. Een osteopaat weet precies welke weefsels met elkaar in verbinding staan en hoe ze elkaar beïnvloeden. Dit komt goed van pas. Want de oorzaak van een klacht zit vaak op een heel andere plek dan de pijn. Er wordt dus naar het hele lichaam gekeken in plaats van alleen naar de klacht. Gewrichten, spieren, pezen, organen en de schedel worden onderzocht. Deze holistische benadering is kenmerkend voor osteopathie.

Werkwijze

Tijdens zijn onderzoek brengt de osteopaat blokkades of bewegingsbeperkingen van weefsels in kaart. De daarop volgende behandeling is er op gericht om deze blokkades en beperkingen op te heffen. Met zijn handen maakt osteopaat Sander Prince de weefsels weer soepel. Hierbij maakt hij gebruik van verschillende technieken. Van zachte handgrepen en manipulaties tot rektechnieken. Door het herstel van de beweging kan het betreffende weefsel weer optimaal functioneren. Daardoor vermindert of verdwijnt de pijn.

Intake, onderzoek en behandeling

De eerste behandeling duurt ongeveer een uur, en begint met een uitgebreid intakegesprek. Uw klachten, gezondheid, medicijngebruik en leefgewoonten worden besproken om inzicht te krijgen in de mogelijke oorzaak van de klachten. Daarna worden eventuele blokkades en bewegingsbeperkingen opgespoord. De conclusie van dit onderzoek, en het daaruit voortkomende behandelplan, worden met u besproken. Zo weet u wat u kunt verwachten.

Een vervolgbehandeling duurt 45 minuten. Bij het inplannen van de vervolgbehandeling wordt rekening gehouden met de hersteltijd van uw lichaam. Soms verergeren de klachten namelijk na afloop van een behandeling. Het lichaam moet dan weer opnieuw in balans komen.